Îngrijire dentară pentru copii

În calitate de părinți, am trecut cu toții prin situația în care copilul nu dorește să meargă la clinica stomatologică, refuzând să stea pe scaunul operator pentru efectuarea tratamentului.

La Dr. Clinica Eidelman, punem un accent deosebit pe furnizarea unei experiențe de tratament diferite și plăcute pentru copii. Abordarea noastră unică de tratament și tehnologia facilitează copiilor posibilitatea efectuării tratamentelor dentare fără teamă. În urma intervențiilor dentare, copiii zâmbesc și pleacă relaxați din clinica noastră.

Pedodontia

În clinica noastră, pedodonția (stomatologia pediatrică) este realizată de către un medic cu o abordare unică,dedicat copiilor. Îngrijirea dentară a copiilor presupune efectuarea tratamentelor de întreținere, care pot fi realizate într-un mod plăcut și ușor. 

În plus, avem posibilitatea de a efectua toate tratamentele dentare pentru copii sub sedare ușoară sau sub influența “funny gas” prin inhalosedare, sub licența Ministerului Sănătății. Tratamentul cu inhalosedare ajută copilul să se relaxeze, să fie mai calm, să coopereze mai ușor și să nu simtă durere sau disconfort.

Ce este sigilarea dentară?

Sigilarea dentară este un tratament care acoperă suprafața ocluzala a dintelui cu un strat subțire de material dentar, estetic în culoarea dorită. Sigilarea dentară presupune o pregătire minimă a dintelui, fără a-l deteriora. Materialul dentar – sigilantul –  se aplica într-un strat foarte subțire și se fixează pe exteriorul dintelui, dând un aspect uniform și estetic dinților.

Când nu este posibilă efectuarea procedurii de sigilare dentară?

Sigilarea dentară nu este întotdeauna un substitut al aparatelor dentare, ci este mai degrabă o soluție estetică, pentru dinții cu o densitate mai mică sau în situația unei distanțări minore a dinților. În cazul măcinării excesive a dinților, ca urmare a obiceiurilor precum încleștarea dinților sau scrașnitul din dinți, nu este întotdeauna posibilă efectuarea unei proceduri de sigilare a dinților, din cauza șanselor de fisurare a acestora.

Tipuri de sigilare dentara

Sigilarea se realizează în clinică folosind un material dentar, similar cu ceea ce știm în reconstrucția dinților, cunoscută sub numele de „plombă albă”.

Avantaje: Se poate face într-o singură sedință astfel, nu va fi o operațiune foarte costisitoare.

Dezavantaje: Durata de viață a acestei sigilări este limitată, iar materialul tinde să-și schimbe culoarea în timp, deci necesită refacerea acestui tratament.

Sigilantul se realizează într-un laborator, folosindu-se porțelan, cunoscut și sub numele de laminat. Medicul dentist aplică pe suprafața dintelui un strat fin de porțelan, în funcție de dimensiunea naturală a dintelui.

Avantaje: Din punct de vedere estetic, rezultatele sunt impresionante – se poate obține o nuanță foarte apropiată de cea a dinților naturali. Această procedură este durabilă, poate rezista mulți ani de zile. Materialul sigilant este atât de puternic încât sigilarea devine parte integrantă a dintelui – acesta este mai puternic decât smalțul natural al dinților și mai rezistent la eroziune și pătare.

Dezavantaje: Problematica principală constă în riscul fisurării materialului sigilant, astfel încât este necesară o atenție și o îngrijire mai sporită.

Recomandarea medicilor Dr. Eidelman!

Având o experiență de peste 30 de ani, cunoaștem nevoile oamenilor care ne trec pragul, empatizăm cu ei și reușim să le oferim cele mai bune sfaturi stomatologice! Implanturile dentare sunt revoluționare din mai multe puncte de vedere, principalul avantaj fiind acela că îți repară dantura complet. Pentru o eficiență mai ridicată, recomandăm utilizarea bontului MagDent care poate fi atașat șurubului de implant: reduce timpul de vindecare la o lună, mărește densitatea în jurul osului (un beneficiu major pentru pacienții care au o calitate îndoielnică a sistemului osos), implică mult mai puține reparații ulterioare a implantului, este 100% eficient în cazul pacienților diabetici, și multe alte avantaje! Este timpul ca tu să te bucuri de o dantură perfectă! Te așteptăm pe la noi! Pentru a afla mai multe informații despre tehnologia revoluționară MagDent, testată și apreciată deja în străinătate, poți da click chiar aici. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

Doctor Itzhak Eidelman

MEDIC SPECIALIST CHIRURGIE ORALĂ
peste 15 ani experiență

Contactează-ne