tratament-stomatologic

La clinica noastră puteți să beneficiați de soluții moderne aferente sistemului de implanturi dentare într-o zi. Mulți dintre pacienții noștri aleg să beneficieze de îngrijiri stomatologice în acest fel – fie din cauza anxietății și a fricii în ceea ce privește îngrijirea dentară, fie din cauza unui program aglomerat care nu le permite să apeleze la o serie lungă de tratamente.      

Locuiești în străinătate și ajungi într-o scurtă vacanță în Romania? Puteți programa o consultație în prealabil și puteți face toate tratamentele dentare într-o singură zi la clinicile Dr. Eidelman.

Tratament stomatologic sub inhalosedare, sedare sau sub anestezie generală

Dacă suferiți de anxietate dentară (frica de stomatolog) – nu vă faceți griji!      În primul rând, nu sunteți singurul. Studiile arată că peste 30% dintre oameni suferă de un anumit grad de anxietate dentară, iar noi avem soluții pentru dumneavoastră. În clinica noastră puteți efectua tratamente stomatologice sub inhalosedare, sedare sau sub anestezie generală.      

Efectuarea tratamentelor prin sedare necesită atât echipament, experiență și cunoștințe suplimentare, cât și efectuarea intervențiilor sub stricta supraveghere a medicului ATI (Anestezie și Terapie Intensivă). La clinica noastră, o serie de tratamente stomatologice sunt efectuate într-o singură zi, sub sedare sau anestezie generală, cu avizul Ministerului Sănătății și în prezența personalului medical specializat.

Beneficiile tratamentelor sub sedare:      

  • Timpul de efectuare este mai scurt – majoritatea tratamentelor sunt efectuate într-o singură zi.
  • Implicare – menținerea stării de conștiență a pacientului, acesta poate coopera, dar nu va resimți nicio durere în timpul intervenției.
  • Revenirea rapidă la rutina zilnică – majoritatea tratamentelor se încheie în aceeași zi și pacientul economisește timp prețios.

Tratament stomatologic sub anestezie generală

Ce este anestezia generală și cum se realizează?      

Anestezia completă sau anestezia generală presupune schimbarea reversibilă și controlată a stării de conștiență. Un pacient aflat în anestezie generală se simte ca într-un somn profund și nu răspunde la durere și la stimulii externi. Sub anestezie generală puteți parcurge diferite tratamente stomatologice și să nu resimțiți nicio durere.      

Înainte de începerea tratamentului stomatologic pacientul primește, pe cale intravenoasă sau prin intermediul unei măști, în doză perfect calculată un cocktail medicamentos dintr-un amestec de protoxid de azot și oxigen care ajunge direct în plămâni. Abia după ce pacientul este sub influența medicației se poate începe efectuarea tratamentul. În timpul anesteziei, funcțiile vitale ale corpului sunt monitorizate de medicul anestezist folosind echipamente de monitorizare. La sfârșitul tratamentului, anestezistul încetează să mai administreze substanța anestezică. Procesul de trezire durează câteva minute, după care pacientul respiră singur și este pe deplin conștient.

Cine are nevoie de anestezie generală?

Anestezia generală este o soluție ideală pentru pacienții care din diferite motive nu pot coopera cu medicul în timpul tratamentului stomatologic. Din cauza unor afecțiuni fizice sau psihice pacientul nu poate să primească îngrijiri dentare, chiar dacă suferă de dureri dentare severe. Anestezia generală împiedică pacientul să se miște și astfel acesta își relaxează mușchii, permițând medicului să efectueze în mod ideal tratamentele necesare în cavitatea bucală.

Care sunt condițiile pentru succesul procedurii?

Tratamentele dentare sub anestezie generală trebuie efectuate într-un mediu steril cu aparatură adecvată. Pentru efectuarea unor astfel de tratamente sub anestezie generală este imperios necesară și prezența unui medic anestezist. Clinica noastră are o echipă medicală profesională și cu experiență în acest domeniu, care însoțește pacientul pe parcursul întregului proces.      

• Care sunt avantajele tratamentului sub anesteziei generale?

Anestezia generală previne durerea din timpul tratamentul dentar dar și după finalizarea acestuia, astfel încât pot fi efectuate mai multe tratamente în decursul aceleiași ședințe. În acest fel, pacientul economisește timp prețios și procesul de vindecare este mai rapid.

Este important de menționat faptul că la pacienții care suferă de anxietate dentară, această modalitate de tratament este adeseori singura cale prin care li se poate efectua tratamentul!