Tehnologii de ultima generație - mai aproape de tine!

Utilizăm cele mai noi tehnologii din domeniu stomatologic pentru sterilizare, prevenție, diagnosticare, planificare și realizare unor tratamente stomatologice de inalta precizie.

Scanarea intraorală digitală

În trecut, tratamentele de restaurare dentară necesitau luarea unor măsurători orale folosind metoda de amprentare sau prin denumirea ei mai populară, „plastilină”. O lingură mare cu material de modelaj aera introdusă în cavitatea bucală a pacientului și lăsată acolo preț de câteva minute până se întărea respectivul material.

„Având în vedere experiența mea în domeniul stomatologic, am văzut deseori disconfortul pacienților în timpul efectuării acestor tipuri de măsurători”, spune Dr. Itzhak Eidelman. “Astăzi mă bucur de inovația tehnologică, care îmi permite să efectuez operațiunea mult mai precis, eficient și mai plăcut pentru pacient, folosind un scaner intraoral digital.”

Scannerul intraoral este o cameră video de înaltă calitate care transmite către un computer toate datele scanate precum locația și orientarea. Odată ce computerul asamblează un model 3D precis al zonei scanate, datele sunt trimise automat către laborator pentru efectuarea coroanelor sau a plombelor necesare.

Această metodă garantează un rezultat estetic deosebit datorită preciziei și, cel mai important, pentru că este ușor, confortabil și rapid de utilizat.

Sterilizare - cele mai performante echipamente pentru a va tine in siguranta!

Ce se poate identifica cu ajutorul fotografiei dentare?

Fotografia dentară este un instrument folosit de medicii stomatologi pentru a diagnostica problemele dentare. Medicul poate observa următoarele patologii:
Carii dentare
(găuri) între dinți – cel mai adesea nu pot fi văzute în cadrul examenul clinic.
Dinți și restaurări dentare – plombe / coroane existente.
Starea osoasă care înconjoară dintele
– informații care ajută, de exemplu, în diagnosticul parodontozei.

Patologii osoase
– tumori și chisturi.
Anatomia maxilarului – care ajută la stabilirea tratamentului fiind esențială în realizarea implanturilor, de exemplu.

Fotografia dentară digitală

Fotografia dentară digitală este o dezvoltare tehnologică inovatoare care permite transferul imediat al datelor direct pe ecranul computerului, și la un nivel minim de radiații! Radiografia este creată prin trecerea aparatului prin zona vizată.

Radiografia digitală oferă o imagine mult mai clară, mai largă și mai exactă a stării dinților, a cavității bucale și a maxilarului. Noul dispozitiv digital reduce aproximativ 90% din radiații, permițând transmiterea datelor direct către computer, pentru un diagnostic mai precis și mai rapid.

Unele dintre tratamentele complexe necesită utilizarea radiografiei panoramice. Multe clinici trimit pacienții să-și efectueze astfel de radiografii la centre specializate, dar în clinica noastră dispunem de o cameră digitală panoramică, astfel putem veni în ajutorul pacientului. Radiografia panoramică ne permite să obținem o imagine mai precisă și mai clară. Astfel putem să elaborăm un plan de tratament înainte de începerea efectivă a intervenției chirurgicale.

Tot în clinica noastră, radiografia este realizată digital și astfel putem vedea rezultatele într-un timp foarte scurt, fără a ieși din clinică. Prin această procedură reușim să reducem semnificativ nivelul radiațiilor (cu până la 90% mai puține radiații comparativ cu metoda tradițională). 

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, procesul de implantare dentară poate fi proiectat folosind un computer în cel mai precis mod. Designul se bazează pe datele CT digitale și include un plan 3D detaliat, cu indicații precise privind poziția optimă a implanturilor pentru obținerea unui rezultat desăvârșit. Încurajăm efectuarea implantului dentar digitalizat din următoarele considerente: realizarea unei lucrări precise într-un timp mai scurt; pentru o intervenție chirurgicală minim-invazivă; pentru un rezultat estetic impresionant și pentru o revenire rapidă la rutina zilnică, fără aproape nicio umflătură sau durere.

Microscopul permite efectuarea procedurilor chirurgicale și dentare cu o foarte mare precizie. Cu ajutorul lui obținem un câmp vizual mai larg în cavitatea bucală și putem vedea chiar și cele mai mici detalii. În acest fel, putem oferi servicii stomatologice de înaltă calitate, cu o mai mare precizie în execuție.

Utilizarea laserului în stomatologie devine din ce în ce mai importantă, mai ales atunci când dorim să minimizăm folosirea metodelor chirurgicale clasice și să protejăm țesuturile moi (gingia, mucoasa) în timpul tratamentului. 

În clinica noastră, utilizăm cele mai avansate tehnologii în tratarea afecțiunilor gingivale (gingivită, parodontoză). Utilizarea laserului ajută la efectuarea tratamentelor cu o mai mare precizie și la posibilitatea sterilizării zonelor tratate, fără a fi nevoie de anestezie, fără tăieturi sau durere. Astfel pacientul se poate întoarce curând la rutina sa zilnică, fără prea multe efecte secundare.

Iți este teamă de seringă și de anestezie înainte de intervenția stomatologică? De astăzi, poți respira ușurat. 

În clinica noastră folosim cele mai avansate tehnologii în domeiu, astfel, prin metoda de anestezie computerizată SleeperOne putem efectua anestezia de îndată, folosind un dispozitiv precis direcționat către zona de tratament, fără durere în timpul procesului de injectare.

Mulțumită acestei tehnologii, pacienții cu anxietate dentară pot fi tratați acum mult mai confortabil, fără durerea asociată injecției de anestezie clasică și fără a suferi de cunoscuta amorțeală a obrajilor și a buzelor după tratamentul stomatologic.

Gazul ilariant este o soluție eficientă pentru a reduce anxietatea pacienților, în special la copii și adolescenți dar și chiar la adulți. 

Gazul ilariant este un amestec de două gaze – oxigen și dioxid de azot. Gazul inhalat prin nas induce o stare de calm și relaxare, estompând simțurile și reducând intensitatea durerii. În acest fel, este posibil să efectuăm un tratament plăcut, relaxat și liniștit.

Ce tipuri de fotografie dentară există?

În prezent, există mai multe tipuri de fotografie dentară cu raze X, fiecare potrivită pentru diagnosticarea diferitelor afecțiuni. După vizita la clinica stomatologică, probabil va fi nevoie de unul dintre următoarele tipuri de fotografie:

Radiografia bite-wing

Cel mai comun tip de fotografie necesar pentru stabilirea unui diagnostic. Scopul său este în primul rând să identifice cariile interdentare aflate în zonele ascunse ale gurii sau pe cele care se pot forma sub lucrări sau obturaţii, să observe punctele sau suprafeţele de contact dintre coroanele dinţilor posteriori adicenţi sau conturul osului alveolar și să ofere informații despre înălțimea crestei alveolare (osul care înconjoară dinții). Examinarea include două-patru fotografii axate pe regiunea molară posterioară.

Radiografia retroalveolară (Periapical)

O fotografie care se concentrează numai pe zona rădăcinii dinților și împrejurimile sale. Acesta este un tip de fotografie care se caracterizează prin cantitatea exactă obținută și opțiunile de mărire pentru clarificarea detaliilor. Se efectuează pe un anumit dinte pe care medicul dorește să-l verifice sau să-i observe starea osoasă din jur.

Panoramic dental X-Ray

Fotografie de status bimaxilar

O serie de fotografii dentare compusă din 14-20 fotografii bite-wing și periapicale, care prezintă o imagine de ansamblu a cavității bucale. Se recomandă acest tip de fotografie, ca etapă preliminară înainte de formularea unui plan complet de tratament de restaurare, care include tratamente complexe, precum tratamente endodontice și parodontale.

Avantajele fotografiei dentare digitale

Fotografia dentară digitală este o alternativă modernă, mai sigură și mai precisă pentru dentist și permite o imagine largă, clară și completă a afecțiunilor dentare.

Senzorul digital este mai sensibil la radiații în comparație cu o fotografie standard, astfel încât nivelul de radiație poate fi mult redus; Fotografia digitală va reduce aproximativ 90% din radiații, comparativ cu fotografia dentară analogică standard.

Fotografia dentară digitală, este transferată direct pe ecranul computerului, reduce astfel timpul de așteptare și eficientizează procesul de tratament.

Fotografia dentară digitală poate fi mărită și procesată, ceea ce facilitează diagnosticul și simplificarea procesului, iar în cazurile în care fotografia a ieșit un pic întunecată sau prea luminoasă, nevoia efectuării unei fotografii suplimentare va fi redusă datorită posibilității de procesare.