Tratamentele dentare cu laser sunt sigure?
Utilizarea tratamentelor cu laser este sigură, iar pacientul nu este expus unor riscuri suplimentare comparativ cu tratamentul convențional. Stomatologia cu laser este un instrument sigur și eficient, cu rezultate excelente pentru o gamă largă de tratamente. Cu toate acestea, ca în cazul oricărui dispozitiv, este important ca personalul să se specializeze și să cunoască modalitățile de utilizare a acestuia. În clinica noastră, personalul care utilizează laserul în procedurile specifice, este certificat și are experiență în acest sens.
Tratament dentar cu laser
Utilizarea laserului în stomatologie devine din ce în ce mai relevantă, mai ales atunci când se urmărește realizarea unei proceduri chirurgicale minim-invazive și protejarea gingiilor în timpul tratamentului. În clinica noastră, unde promovăm utilizarea tehnologiilor avansate, folosim laser pentru tratamente parodontale: oferim tratament inovator pentru persoanele care suferă de fenomenul „gummy smile”, problemă inestetică caracterizată prin supraexpunerea gingiei în timpul zâmbetului. Cu tehnologia laser, oferim pacienților noștri un zâmbet frumos în cel mai scurt timp. Avantajele laserului se reflectă în precizia procedurii și în nivelul ridicat de control pe care îl oferă laserul. Laserul poate efectua proceduri chirurgicale la nivelul gingiilor aproape fără a fi nevoie de anestezie și fără tăieturi sau durere, astfel se reduc semnificativ efectele secundare iar pacientul poate să revină cat mai curând la rutina sa zilnică.
Beneficiile utilizării laserului în tratamentele dentare
Laserul este fără îndoială un instrument important cu un potențial imens atât pentru pacient, cât și pentru medicul specialist. Tratamentele dentare cu laser oferă câteva avantaje semnificative față de tehnicile tradiționale:
- Confortul pacientului – Laserul permite efectuarea unui tratament mai plăcut și mai prietenos pentru pacient, cu o durata mai scurtă.
- Eficiență – Folosirea laserului înlatură uneori nevoia efectuării anesteziei, astfel încât stomatologul poate efectua mai multe proceduri într-o singură sedință, pacientul nu va mai trebui să plătească pentru alte sedințe suplimentare.
- Recuperarea mai rapidă – Utilizarea unui laser permite efectuarea unui tratament chirugical minim-invaziv, ceea ce reduce nivelul de durere și disconfort. Operația de tăiere cu laser dentar produce mai puține traume la nivelul gingiilor decât bisturiul normal și există mai puțin sângerare. Aceasta înseamnă reducerea numărului de suturi necesare și reducerea tumefactiei locale și a durerilor post-tratament.
- Sterilizare – Laserul permite dezinfectarea țesuturilor afectate.Declanșarea unor reacții la temperaturi mai scăzute – majoritatea bacteriilor orale pot fi neutralizate, ceea ce poate provoca complicații ulterioare.
Cine poate folosi laserul în tratamentele dentare?
Îngrijirea dentară cu laser este potrivită la toate vârstele. Femeile însărcinate pot apela la tratamente cu laser. De fapt, fiecare pacient poate folosi laserul în tratamentele dentare, dar laserul ajută cu precădere în următoarele cazuri:
Pacienții pentru care este de dorit evitarea anesteziei locale din motive medicale.
Pacienții care suferă de anxietate dentară, asociată cu procedura de injectare al anestezicului sau cu bisturiul.
Tratamente parodontale și chirurgicale
Care sunt tratamentele parodontale și de ce sunt importante?
Tratamentele parodontale presupun tratarea retractiei gingivale, inflamațiilor și parodontozei dentare. Acesta este în fapt un tratament de suport pentru implantarea dentară.
Clinica Dr. Eidelman dispune de tehnologie de ultimă oră și echipamente de top, care ajuta foarte mult la executarea cu succes a procedurilor chirurgicale, inclusiv utilizarea echipamentelor cu laser și a dispozitivelor minim-invazive care reduc semnificativ nevoia de intervenție chirurgicală.
Tratamentul gingivitei
Gingivita se poate dezvolta dintr-o varietate de motive, în principal datorită formării plăcii bacteriene (placă dentara) pe dinți, care provoacă inflamații și, ulterior, chiar resorbtia osului din jurul dinților. Istoricul genetic și bolile aferente, precum diabetul, obezitatea și hipertensiunea arterială pot contribui la gingivită și accelerează deteriorarea dinților.
Gingivita poate fi evitată prin efectuarea periajului zilnic riguros, prin folosirea mijloacelor auxiliare precum ața dentară si dusul bucal, dar și prin vizitele periodice la clinica stomatologică pentru efectuarea îngrijirilor dentare regulate.
Primele semne de gingivită sunt:
Sângerări ale gingiilor în timpul periajului.
Respirație urât mirositoare.
Gingii umflate.
Schimbarea nuanței gingiilor de la rozaliu la roșiatic și chiar la roșu închis.
Retracția gingivală: simptome, riscuri, tratament
Retracția gingivală poate apărea dintr-o varietate de motive, precum: periajul incorect sau periajul prea agresiv, fumatul, bolile gingivale sau pe fond genetic. În urma retracției, adică atunci când marginea țesutului gingiilor din jurul danturii se retrage, rădăcina dintelui este expusă, prinderea acestuia este de fapt slăbită și se dezvoltă sensibilitatea la cald și rece.
Retracția gingivală poate fi tratată eficient în etapele sale incipiente, astfel că problema diagnosticării precoce este foarte importantă. (prin verificări și proceduri stomatologice periodice la clinica dentară)
Pe măsură ce retracția gingivală se diminuează, este necesară intervenția chirurgicală pentru a proteja gingiile de resorbția osoasă și pentru a regenera țesuturile gingivale, astfel încât acestea să ofere în continuare protecția dentară necesară.
Remedierea estetică a liniei gingivale
Suferiți de problema “Gummy Smile” (zâmbet gingival)?
Fenomenul “Gummy Smile” cunoscut și sub denumirea de „zâmbet gingival” este o problemă estetică caracterizată prin supraexpunerea gingiei în timpul zâmbetului, astfel gingia acoperă în mod excesiv dinții de sus. Acest fenomen se datorează unor factori diverși, precum dinți „scurți”, parodontoză, buze subțiri sau întinse și multe altele. În clinica noastră, realizăm un design inovator al liniei gingivale folosind tehnologia laser și oferim pacienților noștri un zâmbet frumos în cel mai scurt timp. În plus, în clinica noastră, zâmbetul gingival poate fi tratat și prin injectarea unui mici doze de toxină botulinică în mușchii de la nivelul buzei superioare.
Care este legatura dintre gingii și dinți?
Gingia este țesutul moale care ne înconjoară si sustine dintii. Prin urmare, orice problemă a gingiilor vă poate afecta dinții, iar lipsa unei îngrijiri adecvate a gingiilor poate provoca afecțiuni semnificative precum retractia gingiilor și chiar pierderea dinților.
Gingivita cauzată de igiena orală precară, chiar dacă se află în fazele incipiente, provoacă sângerare gingivală și respirație urât mirositoare. Dacă inflamația nu este tratată la timp, ea se poate transforma în boală parodontală și poate provoca deplasarea și pierderea dinților.
Tratamentele necesare în astfel de situații, includ de obicei intervenția chirurgicală, precum: chirurgie parodontală, grefa osoasă, plombe sau coroane dentare și multe altele.
Studiile au identificat o legătură directă între parodontoză și alte afecțiuni precum diabetul, hipertensiunea, endocardită și multe altele. Prin urmare, este important ca problema să fie depistată din timp.
- Pacienții pentru care este de dorit evitarea anesteziei locale din motive medicale.
- Pacienții care suferă de anxietate dentară, asociată cu procedura de injectare al anestezicului sau cu bisturiul.