Ortodonție

Ortodonția reprezintă specialitate stomatologică care vizează prevenirea, diagnosticarea și corectarea anomaliilor de poziție ale dinților cu ajutorul aparatelor dentare și a altor metode de tratament specifice.

Ce este un aparat dentar?

Aparatul dentar este cea mai bună metodă de corecție a dinților tăi! Mai mult, purtarea acestora a devenit un trend!

Nu am fi spus asta acum 10 ani, dar datorită evoluției stomatologice din țară s-a descoperit cum un zâmbet strălucitor este un element lăudabil pentru o persoană, iar procedeele prin care acest zâmbet este creat sunt luate în considerare! 

Un aparat dentar a fost, inițial, un accesoriu al tinerilor. Acum este un instrument de TOP în materie stomatologică și de estetică dentară! Fii fără griji, deoarece acesta poate fi purtat la absolut orice vârstă, având aceeași eficiență asupra danturii tale! 

Afecțiuni ce pot fi tratate cu ajutorul aparatelor dentare

Malocluzia 
Dinți înghesuiți
Dinți cu poziționare anormală pe arcada dentara
Diastema/trema
Închiderea spaţiilor postextracționale pentru a evita realizarea unei lucrări dentare
Readucerea pe arcadă a dinţilor blocați în os

Pentru cine este indicată această procedură?

Toată lumea este interesată să aibă un zâmbet frumos, dinți drepți și perfecți, dar din moment ce nu toată lumea s-a născut în acest fel, este indicat să se efectueze un control ortodontic de la o vârstă fragedă. În acest fel, se pot depista cazurile de neuniformitate dentară, de plasare inadecvată a dinților în maxilar și de dinți incizați care încă nu au eclozat. Totodată, se poate depista și necesitatea alinierii dinților și repararea structurii maxilarului.

Este important să se efectueze un control ortodontic încă de la o vârstă fragedă, pentru a aborda problemele de congestie și aliniere, în timp ce maxilarul este în continuă creștere. Cu toate acestea, astăzi, tratamentele ortodontice includ o gamă largă de variante care permit oricui, la orice vârstă, să efectueze cu succes un tratament ortodontic.

Alinierea dentară nu este destinată doar pentru factorul estetic, ci există o interdependență clară între dinții drepți și buna funcționare a dinților și a maxilarului. Mulți pacienți, la orice vârstă, se pot bucura acum de un zâmbet frumos și de dinți sănătoși, astfel încât, chiar dacă nu ați urmat un tratament ortodontic în copilărie, puteți face în continuare o schimbare importantă pentru sănătatea și aspectul dinților.

Tipuri de aparate dentare

Closeup,Young,Woman,Checking,Her,Braces,,Smiling

Aparate dentare fixe

  • Aparat dentar metalic
  • Aparat dentar ceramic
  • Aparat dentar safir
  • Aparat dentar Incognito

Aparate dentare mobile

  • Aparate mobile pentru copii
Teeth Whitening Procedure

Aparate dentare transparente

  • INVISALIGN (SUA)
  • MODERN CLEAR (GERMANIA) 
 
 

Cum se aplică un aparat dentar? Procesul și tot ce trebuie să știi!

1. Consultație specializată din partea unui medic ortodont din cadrul clinicii Dr. Eidelman! Aici o să ne poți spune care sunt așteptările și dorințele tale când vine vorba de aspectul dinților tăi, iar medicul nostru va putea să scaneze întreaga cavitate bucală pentru a putea vedea întregul ”teren” ce va trebui lucrat!

2. Elaborarea planului de tratament pentru următoarele luni.

3. Consultația secundară, în care tu o să afli in detaliu toți pașii ce vor trebui făcuți, în ce constă tratamentul prin aparatul dentar și costurile aferente.

4. Aplicarea aparatului dentar propriu-zis, procedeu ce durează între 30 de minute și o oră.

5. Realizarea de controale lunare de activare a aparatului, tocmai pentru a ne asigura că aparatul își face treaba cum trebuie în continuare – arcul aparatului dentar va fi strâns pentru a acționa asupra brackeților.

6. Finalizarea tratamentului ortodontic și perioada de ajustare a dinților proaspăt modificați.

Beneficiile folosirii aparatului dentar

Aparatul este discret, puțin vizibil, un accesoriu și instrument modern!

Are o estetică plăcută asupra dinților

Rezultate vizibile după primele luni de purtare – obții un zâmbet extraordinar!

Poate fi utilizat în tratarea mai multor probleme dentare

Este o tehnică accesibilă, mai ales pe termen lung

Este potrivit pentru orice vârstă

Este un tratament nedureros, oferă confort la purtare

Brackeții sunt practici și greu de resimțit pe dinți, mai ales după o perioadă de ajustare

Elasticul din jurul brackeților se schimbă la fiecare control, poți alege chiar tu culoarea lor!

Nu favorizează depunerile de tartru sau placă bacteriană

Consultă lista cu prețuri pentru toate tipurile de aparate dentare

Alinierea dinților cu aparate dentare transparente

Aparatul dentar transparent este fabricat dintr-un material din plastic transparent sub formă de gutieră și individual pentru fiecare pacient în parte. Pentru proiectarea planului de tratament și pentru realizarea aparatului se utilizează o tehnologie avansată computerizată, pornind de la poziţia iniţială a dinţilor până la poziţia finală dorită. La sfârșitul procesului de planificare, pacientul se va întoarce acasă cu o serie de gutiere realizate din plastic transparent. Acesta va trebui să le poarte pe fiecare dintre ele timp de două săptămâni, apoi să treacă la următoarea gutieră din serie, până la finalizarea acestora. Acestea trebuie să fie purtate toată ziua, dar se pot îndeparta în orice moment de către pacient. În timpul tratamentului, pacientul va reveni la clinică pentru a se monitoriza evoluţia. În plus, uneori sunt necesare unele intervenţii dentare minore în cadrul procesului de tranziție dintre gutiere.

Cine are nevoie de alinierea dinților?

Toată lumea își dorește un zâmbet perfect. În ziua de astăzi, importanța frumuseții și a esteticii îi determină pe mulți dintre pacienți să nu mai facă compromisuri și să fie interesați, la orice vârstă, să urmeze un tratament de aliniere dentară. Cu toate acestea, este important să știți că alinierea dinților este mai mult decât un capriciu pentru un zâmbet frumos.

Este important să avem dinți sănatoși și rezistenți. Aceasta este o condiție necesară pentru buna funcționare a sistemului de masticaţie, precum și pentru sănătatea dentară, a gingiilor și a maxilarului. Dinții deformați și închiderea necorespunzătoare a maxilarului pot provoca probleme gingivale și apariția cariilor. Toate acestea se datorează procesului de curățare defectuos și procesului de măcinare excesiv al dinților.

Dr Popescu Monica Elena

Dr. Popescu Monica Elena

Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială
- Certificat INVISALIGN (SUA)
- Certificat Modern Clear (Germania)

Dr. Roman Daiana

Medic Specialist Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială.

Contactează-ne