Estetică dentară

În ultimii ani, a crescut conștientizarea importanței unui zâmbet frumos și luminos – pentru îmbunătățirea nivelului încrederii în sine, relațiile romantice și chiar îmbunătățirea carierei și creșterea veniturilor. Prin urmare, estetica dentară a devenit, foarte populară și, în același timp, diversitatea acesteia a crescut iar prețul a devenit accesibil. 

Albirea dinților

De-a lungul anilor, culoarea dinților se poate schimba și poate deveni mai închisă. Cauzele acestui lucru pot fi fumatul, consumul de medicamente, nutriția și băuturile închise la culoare, și multe altele.

Astăzi, nu există niciun motiv pentru care să nu rezolvăm aceste situații! În cadrul clinicei noastre, oferim o gamă largă de soluții personalizate.

Procedura de albire dentară în clinică include utilizarea agenților medicali de albire pe bază de peroxid de hidrogen. Pentru a menține rezultatele în timp, reaplicarea tratamentul este necesară o dată la 6-12 luni. Este important să rețineți că tratamentul este considerat foarte sigur, dar nu este potrivit pentru toată lumea și este recomandat să consultați medicul stomatolog înainte începerea procedurii de albire. De asemenea, este important să rețineți că, înainte de orice procedură de albire, este recomandat să se efectueze un tratament preliminar de îndepărtare a tartrului de către un medic stomatolog.

Albirea rapidă a dinților în clinică într-o oră - cea mai bună metodă pentru albirea dinților este cea cu laser

Albirea  dinților  cu laser este una dintre cele mai eficiente metode și în urma cărora se obțin rezultate bune și impresionante.

Ca parte a tratamentului, aplicăm pe dinți un gel special care conține un agent de albire cu concentrație ridicată și accelerăm activitatea acestuia cu raze laser. În acest fel, vă puteți bucura de o schimbare remarcabilă a dinților în doar o oră.

Albirea dinților acasa

O altă metodă de albire a dinților este albirea efectuată la domiciliu. Pentru ca aceasta să funcționeze, vă vom pregăti în laborator o gutieră personalizată din silicon cu dinți moi (Bracket de albire) care se va potrivi cu structura dinților dumneavoastră, și gelul unic de albire.

Îngrijirea la domiciliu include aplicarea gelului în interiorul gutierei și montarea acestuia pe dinți timp de câteva ore, ziua sau în timpul somnului.

Avantajul acestei metode constă în posibilitatea aplicării acestei proceduri confortabil, de acasă, în timpul liber, dar durata tratamentului este mai lungă și până la obținerea rezultatului dorit, gutiera trebuie aplicată cu atenție timp de două-trei săptămâni.

Obturație dentară (plombe) în culoarea naturală a dinților

Conștientizarea din punct de vedere estetic a început să prezinte din ce în ce mai mult interes iar în prezent se pune un accent deosebit pe aspectul și sănătatea dinților, la orice vârstă. Așadar, nu este de mirare dacă vedeți din ce în ce mai puține obturații realizate din amalgam cenușiu, și din ce în ce mai multe obtuarații estetice, care îmbunătățesc în același timp și aspectul natural al dinților. În clinica noastră, obturația (plombarea) este realizată cu ajutorul mai multor tipuri de materiale moderne care simulează culoarea naturală a dinților și se adaptează nuanței naturale a dinților pacientului.

Obturație dentară prin acoperire cu porțelan

Atunci când albirea nu face față nivelului de decolorare al dinților sau când există un defect în conturul extern al dintelui pe care dorim să-l reparăm, prin aplicarea plombelor dentare oferim un nou aspect impresionant dinților. Acum putem asigura un aspect uniform al dinților asimetrici prin corectarea imperfecțiunilor, a fracturilor dinților, și prin reducerea spațiilor dintre dinți. Plombele sunt aplicate într-un strat foarte subțire și fixate în exteriorul dintelui fără a-l deteriora, astfel dinții vor avea un aspect uniform și estetic, timp de mai mulți ani.

 În clinica noastră, realizăm obturații din porțelan de înaltă calitate pentru a vă permite să vă bucurați de un zâmbet frumos în fiecare zi.

Coroane dentare pe suport de zirconiu

Când este necesară corectarea defectelor, sau după distrugerea dintelui de către carii, putem monta o coroană dentară pe suport de zirconiu. Coroanele din zirconiu sunt durabile și extraordinare din punct de vedere estetic, deoarece au un aspect similar cu cel al unui dinte natural. Datorită acestor caracteristici, coroanele de zirconiu sunt destinate în principal dinților frontali, dar datorită rezistenței și calității lor, le folosim și în restaurarea dinților din spate.

Coroanele de zirconiu pe suport de zirconiu nu conțin metale și sunt potrivite pentru restaurarea unui singur dinte sau pentru restaurarea orală extinsă, oferind un rezultat estetic impresionant și un aspect deosebit.

Cine are nevoie de fațete dentare?

Cercetarile arată că atunci când dinții noștri nu sunt frumoși, avem tendința de a evita să zâmbim într-un mod natural și voluntar, iar acest lucru adesea influențează stima noastră de sine și relațiile interumane.

Există câțiva factori cheie care afectează armonia zâmbetului și partea estetică:

  • Alinierea și poziționarea inestetică a dinților – Dinții mici sau prea înguști afectează foarte mult partea estetică a zâmbetului. Uneori acestea apar din motive ereditare și alteori, pot apărea din cauza fracturilor sau a cariilor dentare. Fețetele dentare pot oferi dinților dumneavoastră un aspect estetic impresionant.

  • Dispunerea și forma inestetică a dinților – anomaliile dentare, spațiile interdentare, toate acestea influentează estetica zâmbetului dumneavoastră.

  • Culoarea inestetică a dinților – Nu poate fi contestat faptul că un zâmbet frumos este un zâmbet alb și strălucitor. Cu toate acestea, dinţii se îngălbenesc. Odată cu înaintarea în vârstă, stratul de dentină se îngroașă, făcând nuanța dintelui să pară mai întunecată. În alte cazuri, pe suprafața smalțului se formează pete inestetice care nu pot fi îndepărtate sau curățate. Fațetele dentare vă permit să modificați culoarea dinților, culoare care se va menține în timp.

Există și alte opțiuni de tratament. De ce să aleg fațetele dentare?

Tratamentul de restaurare – coroana care îmbracă integral dintele este un tratament  invaziv care presupune deteriorarea ireversibilă a suprafeței exterioare a dintelui.

Tratamentul ortodontic – aliniere dentară care presupune aplicarea unui aparat dentar – este un tratament îndelungat şi costisitor care provoacă durere și senzații  de disconfort. Totodată, pacienții evită alegerea tratamentului ortodontic din considerente estetice.

Îndepărtarea tartrului și albirea – este tratamentul pentru dinții galbeni, dar acesta nu produce întotdeauna un rezultat satisfăcător – îndepărtarea tartrului este eficient în procesul de îndepărtare a petelor dentare, dar nu albeşte dintele. Metoda de albire a dinților folosind un un dispozitiv cu laser sau o substanță activă poate avea rezultate satisfăcătoare, dar nu rezistă pe termen lung. Albul perfect nu poate fi întotdeauna obținut iar tratamentul trebuie repetat mereu pentru păstrarea rezultatului.